Напредналите технологии позволяват създаване на трудно различими видео фалшификати (снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Разработват технология срещу фалшификации на видео и снимки


Напредналите технологии разрешават основаване на мъчно различими видео имитации
 (снимка: CC0 Public Domain)

Консорциум от компании в ИТ промишлеността, към който се причислиха Adobe, Microsoft, Intel, Twitter, Sony, Nikon, BBC и Arm, има намерение през идващите години да внедри стандарт за засвидетелствуване на фотоси и видео, който ще предотврати разпространяването на погрешна информация в световната мрежа. Механизмът ще се основава на блокчейн технология.

Консорциумът към този момент има и публично име – Коалиция за генезис и достоверност на наличието (C2PA), заяви Nikkei Asian Review. Като разработчик на известни приложения за фотоси и видео, Adobe чака някои детайли от механизмите за засвидетелствуване да се появят в действителни артикули по-късно тази година.
още по темата
В рамките на няколко години ще бъде образувана подготвена екосистема, която ще разреши на потребителите да управляват достоверността на фото и видео материалите на всички стадии от техния витален цикъл.

Съвременните разрешават основаване на правдоподобни видеоклипове, които могат да се употребяват за разпространяване на, а елементарният консуматор не постоянно има задоволително опит, с цел да разкрие измамата. Коалицията C2PA желае да създаде механически стандарт, който ще подсигурява неналичието на интервенция във фото и видео материалите, употребявайки технологията на разпределения указател, по-известна като.

Adobe се занимава интензивно с този проблем от две години и половина, само че следва още доста работа, преди всички платформи да възприемат ефикасни механизми за инспекция на достоверността на материалите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР